Pathé laat je kaartjes voor de film bestellen met je stem via Google Assistent

Google Home, Google Assistant

We kunnen tegenwoordig steeds meer met alleen onze stem. Je kunt informatie opvragen over het weer, je apparaten in huis aansturen en tegenwoordig zelfs eten bestellen. En dat allemaal door even met de Google Assistent te praten. Nu komen er nog meer functies bij. Je kunt namelijk ook filmkaartjes gaan bestellen via Pathé.

Pathé maakte het in februari dit jaar al mogelijk om informatie over films op te vragen. Zo weet je welke films er draaien en welke je misschien wil gaan zien. Nu komen er dus nieuwe opties bij. Niet alleen kun je informatie over films opvragen met de Google Home, maar je kunt ook kaartjes gaan reserveren als je Pathé Unlimited hebt.

Om een kaartje te bestellen voor de film, zeg je “Hey Google, praat met Pathé”. Vervolgens kun je aangeven dat je bijvoorbeeld morgenavond naar Longshot in Pathé de Munt wil. De spraakassistent laat je een keuze maken voor een tijdstip, en je hebt een kaartje gereserveerd. De bevestiging van de reservering komt in de mail.

De optie werkt helaas alleen voor abonnees van Pathé Unlimited (regulier en Gold) en je kunt alleen een reservering maken voor 2D-voorstellingen. Gold-abonnees kunnen wel films met toeslagen – zoals 4DX – reserveren met spraakcommando’s.

Watchlist

Pathé heeft ook een tweede nieuwe functie toegevoegd aan de Google Assistent. Je kunt nu ook je Mijn Pathé-account koppelen en met een spraakcommando een film op je watchlist plaatsen. Kom je dan op de website of de app en ga je naar je watchlist, dan zie je de titels daar weer staan.