Apple patenteert Watch-bandje dat je herkent aan de huid op je pols

Apple Watch

Apple heeft drie nieuwe patenten gekregen, die zich allemaal richten op het slimmer maken van de Apple Watch. Zo is er een patent dat een techniek beschrijft waarmee het bandje van je Watch je kan identificeren aan de hand van je huid, schrijft TechCrunch.

Die identificatie werkt via een ingebouwde sensor in de Watch zelf of in het bandje. Die sensor kan infrarood gebruiken om een thermisch beeld van je pols en herkenbare kenmerken – bijvoorbeeld het haar op je arm of de textuur van je huid – op te bouwen. Aan de hand daarvan kan het herkennen wie je bent.

Daarmee zou het de eerste keer zijn dat de Watch een biometrische mogelijkheid krijgt voor het ontgrendelen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de iPhone zit er geen Touch ID of Face ID in. Wil je het horloge ontgrendelen, dan moet je een pincode invoeren. Deze nieuwe manier zou dat veel eenvoudiger maken.

Andere patenten

Het tweede patent dat Apple kreeg beschrijft een Watch-bandje dat zichzelf aan kan passen terwijl je hem draagt. Een beetje als de zelfstrikkende schoenen van Nike, maar dan om je pols. Zit het bandje dus te los terwijl je hardloopt, dan past het bandje dit zelf aan.

Het derde en laatste patent draait om ingebouwde indicatoren met lampjes in het Watch-bandje. Er is bijvoorbeeld een lampje voor als je een berichtje krijgt, of een meter die volloopt om je te vertellen hoelang je nog moet rennen in je workout. Dit soort informatie staat al op het scherm van het horloge, maar met de lampjes kun je het nog sneller zien.

Overigens is er geen garantie dat de functies ook allemaal hun weg naar de Apple Watch vinden. Apple vraagt regelmatig patenten aan, maar lang niet al die patenten komen ook echt in een product terecht.

Foto: Shutterstock.com