Apple zet nieuwe stap richting iPhone 8 met draadloos opladen

iPhone 7+

Apple heeft zich aangesloten bij andere bedrijven die samen afspraken maken over een standaard voor het draadloos opladen van apparaten. Door die samenwerking kun je laders onderling uitwisselen en kunnen bijvoorbeeld horecagelegenheden (denk aan de Starbucks) makkelijk een draadloze oplaadfunctie in hun tafeltjes inbouwen.

9to5Mac ontdekte dat Apple terug te vinden is op de lijst van leden van dit zogeheten Wireless Power Consortium. Onder meer Samsung, Lenovo en Asus zijn ook lid. Het consortium is verantwoordelijk voor Qi, een standaard voor draadloos opladen.

iPhone 8

Dit betekent niet automatisch dat Apple al zijn apparaten opeens gaat voorzien van de mogelijkheid om draadloos op te laden. Echter: vorige week kwamen geruchten naar buiten dat Apple werkt aan de iPhone 8, die voorzien van de mogelijkheid om hem draadloos op te laden.

Het kan echter ook zijn dat Apple in eerste instantie met de volgende Apple Watch de oplaadstandaard wil gaan ondersteunen. De smartwatch werkt nu al met een draadloze oplader, maar dan ook echt alleen met die van het bedrijf zelf.

Het lijkt er echter op dat de geruchten over de iPhone 8, waarin het draadloze opladen dus werd genoemd als functionaliteit, wel eens zouden kunnen kloppen. Apple zou namelijk 160 miljoen OLED-schermen bij Samsung hebben besteld. En laat dat type scherm nou ook onderdeel zijn van de geruchten voor de volgende iPhone.