Adidas trekt stekker uit miCoach, wearables worden onbruikbaar

Adidad miCoach

Adidas trekt de stekker uit zijn eigen digitale platform miCoach en zet volledig in op Runtastic. De ontwikkeling van de miCoach-apps en website stopt per direct, maar je kunt de dienst nog wel tot eind 2018 gebruiken. Om trouwe gebruikers richting Runtastic te krijgen, geeft Adidas miCoach-gebruikers een gratis premium-abonnement.

De afgelopen jaren namen verschillende sportmerken populaire hardloop-apps over. In de zomer van 2015 lijfde Adidas Runtastic in, terwijl het bedrijf dus ook al zijn eigen hardloop-app had. Beide platformen bleven naast elkaar bestaan, tot nu dan.

Wearables

Opvallend is wel dat miCoach en Runtastic niet helemaal te vergelijken zijn. Met miCoach richtte Adidas zich namelijk om meer sporten dan alleen hardlopen en er waren ook allerlei handige wearables en accessoires te koop. Deze worden deels onbruikbaar als je de overstap maakt naar Runtastic.

Veel wearables, zoals de Fit Smart, werken enkel nog als hartslagmeter bijvoorbeeld. Heb je een Smart Run, dan kun je trainingen die je daarmee trackt nog wel synchroniseren met Runtastic. Concurrent Nike deed eerder ongeveer hetzelfde toen het stopte met de Fuel Band.

Adidas heeft een speciale tool gemaakt die gebruikers moet helpen bij hun overstap. Ze hebben een mail gekregen met meer informatie. Daarnaast is er online uitgebreide informatie te vinden over welke data je kunt overzetten en hoe het precies zit met trainingsschema’s.