Apple presenteert Apple Watch Series 3 en Watch OS 4

Apple Watch Series 3

Apple heeft vandaag de nieuwe Apple Watch Series 3 gelanceerd. Deze smartwatch heeft een mobiele internetverbinding ingebouwd zitten. Daardoor kun je je telefoon thuis laten en nog steeds telefoneren en internetten op je horloge. Ook Siri en Maps werken zonder je telefoon.

Vanaf volgende maand zijn er bovendien 40 miljoen nummers te streamen via je Apple Watch Series 3 via Apple Music. Ook is het mogelijk om naar radiostations die ondersteuning bieden voor de Apple Watch te luisteren, en je kunt Siri vragen om het perfecte nummer voor je op te zoeken.

In de Apple Watch zit een dual-core processor met 7 procent meer performance. Daardoor is het onder meer mogelijk voor spraakassistent Siri tegen je te praten, wat voor het eerst mogelijk is op een Apple Watch. Daardoor hoef je niet meer naar je scherm te kijken voor informatie.

Daarnaast toont de Apple Watch voortaan hoe hoog je bent geklommen tijdens bijvoorbeeld het traplopen, of als je bent wezen skiën. Ook moet de bluetooth-verbinding zo verbeterd zijn dat het 50 procent minder accu vreet, waardoor je horloge langer meegaat op een volle lading.

Opvallend is dat de Apple Watch Series 3 dezelfde grootte heeft als de Series 2, ondanks dat er een sim-kaart in moet voor de mobiele verbinding. Dit jaar is er verder een keramiek horloge beschikbaar in het grijs.

De Apple Watch Series 3 is in Amerika te koop vanaf 329 dollar. Wil je echter de eigen mobiele verbinding, dan kost je dat 399 dollar. In Nederland is vooralsnog alleen de variant zonder mobiele verbinding te koop. Die is vanaf 15 september te bestellen, vanaf 22 september worden ze geleverd. Een prijs is nog niet bekend. Wanneer de Apple Watch Series 3 met mobiele verbinding naar Nederland komt, is niet duidelijk.

Apple Watch Series 3

Watch OS 4

De nieuwe Apple Watch komt ook met een nieuwe versie van Watch OS. In Watch OS 4 zitten onder meer nieuwe features voor zwemmers, waaronder auto sets en een gym kit. Interessanter is echter dat Apple meer lijkt in te zetten op smart health, en dan met name op het hart.

Het horloge laat voortaan bijvoorbeeld zien wat je hartslag is als je je pols omhoog doet. Je hoeft het dus niet meer apart op te zoeken. Daarnaast kun je zien wat je hartslag is als je rust, bijvoorbeeld tijdens het zitten. Ook is je recovery rate te zien, wat aangeeft hoe snel je hartslag naar beneden gaat nadat je hebt gesport.

Verder is er een geheel nieuwe feature die je een melding geeft als je hartslag snel lijkt te gaan terwijl je niet actief lijkt te zijn. Bovendien moet de Apple Watch voortaan hartritmestoornissen op gaan sporen met de Apple Heart Study. Hierbij wordt data gebruikt van de smartwatch, die vervolgens geanaliseerd wordt. Wijkt er iets af, dan krijg je er notificaties over. De app moet later dit jaar beschikbaar worden in de App Store in Amerika. Wanneer de app naar Nederland komt, is vooralsnog niet bekend.