Apple Watch series 3 met 4G voorlopig nog niet in Nederland verkrijgbaar

Vanavond kondigde Apple zijn nieuwe Apple Watch series 3 aan met een belangrijke nieuwe onthulling: Vanaf nu kun je ook mobiel bellen via 4G met deze smartwatch. Er komen namelijk nieuwe Apple Watch modellen op de markt met een zogenaamde eSIM, een elektronische simkaart die nóg kleiner is dan een nanosim. Zo kun je bellen, muziek streamen en andere online apps gebruiken met je watch, zonder dat je je telefoon nog mee hoeft te nemen.

Helaas voor de Nederlandse Apple fans geldt dat nieuwtje echter niet voor ons: het nieuwe Apple Watch model met ingebouwde cellular technologie (ter herkennen aan de zeer Apple-onwaardige knalrode knop aan de zijkant), is voorlopig nog niet verkrijgbaar in Nederland en België. Niet duidelijk is waarom dat precies is, maar het zou kunnen dat Apple in Nederland simpelweg nog geen goede afspraken heeft gemaakt met de diverse Telcom-providers over het uitleveren van zogenaamde eSIMS.

Op dit moment is het dus nog even onduidelijk wanneer de nieuwe Apple Watch 3 series met 4G in Nederland te koop is. De watches zonder simkaart zijn ook geupdate, deze zijn vanaf 22 september ook bij ons verkrijgbaar. De prijs in Nederland is nog niet bekend, maar in Amerika gaat een Apple Watch series 3 zonder 4G $329 kosten. De versie met 4G kost daar $399.