Apple rolt Watch OS 5.2 met hartritmefilmpjes uit in Nederland

wearables

Apple is begonnen met het uitrollen van versie 5.2 van het besturingssysteen voor de Apple Watch. Daarmee wordt ook ondersteuning voor hartfilmpjes uitgerold. De nieuwe versie verschijnt onder meer in Nederland.

Met de functie is het mogelijk om wanneer je wil een hartfilmpje te maken. Aan de hand daarvan kun je data doorgeven aan artsen, mocht dat nodig zijn. De functie controleert je hartritme ook af en toe op de achtergrond en stuurt je een notificatie als het een probleem detecteert dat mogelijk een hartritmestoornis is.

Gebruik

De functie werd geïntroduceerd in de Apple Watch Series 4. Het gebruik ervan is eenvoudig. Om een hartfilmpje te maken, raak je de digitale kroon aan. Vervolgens worden elektrische signalen in je hart gemeten. Na 30 seconden kan de app aangeven of er een afwijking is in je hartslag.

Alle opnames en de bijbehorende classificaties, en gedetecteerde symptomen worden opgeslagen in de Health-app op de iPhone. Vanuit daar kun je – als je dat wil – een PDF van de resultaten delen met een arts.