Apple’s Siri en Spotlight gebruiken voortaan Google in plaats van Bing

Siri iOS 11

Als je iets opzoekt via Siri of Spotlight op Mac, dan kun je zoekresultaten op het internet krijgen. Tot nu toe kreeg je die via Microsoft Bing, de zoekmachine van Microsoft. Maar Apple gaat dat veranderen. Voortaan krijg je je zoekresultaten van Google, meldt TechCrunch.

De zoekresultaten verschijnen als Siri het antwoord op een vraag niet weet en op internet verder gaat zoeken. Als antwoord krijg je dan bijvoorbeeld linkjes naar een website.

Dat dit nu door Google gedaan wordt, heeft alles te maken met consistentie. Binnen Safari op Mac en iOS is Google namelijk al de standaard zoekmachine, maar bij Siri en Spotlight was dat dus niet het geval. Apple zegt nu het wel zo mooi en prettig te vinden als alles hetzelfde is. Dan weet je tenminste wat je kunt verwachten.

Video’s

Voortaan zie je overigens niet alleen linkjes naar webpagina’s, maar ook video’s tussen je zoekresultaten. Die video’s komen rechtstreeks van YouTube af. Zoek je echter naar een plaatje, dan krijg je nog wel Bing voor je neus. Die heeft namelijk betere resultaten voor afbeeldingen.

Over privacy hoef je je weinig zorgen te maken. Zoals we van Apple gewend zijn worden alle zoekopdrachten en -resultaten versleuteld en geanonimiseerd. Zoek jij dus naar iets, dan kan het niet gelinkt worden aan jou als individuele gebruiker.