Netflix brengt films en series naar grote hoogte: het vliegtuig

netflix

Netflix is natuurlijk ideaal als je een paar uur in een vliegtuig moet vertoeven. Een paar luchtvaartmaatschappijen hebben de dienst dan ook al beschikbaar gemaakt, zonder dat je afleveringen of films van tevoren hoeft te downloaden. Maar Netflix wil dat aanbod nog veel groter maken, meldt Engadget.

Het bedrijf gaat een initiatief lanceren waarmee er gebruik wordt gemaakt van mobile device encoding om Netflix op een vliegtuig beschikbaar te maken. Mobile encoding heeft als voordeel dat het minder bandbreedte gebruikt dan wat je op een desktop krijgt. Kijk je bijvoorbeeld naar een stream met de kwaliteit van een DVD, dan heb je slechts een snelheid van 250 Kbps nodig. En daardoor hoef je niet al te veel te vragen van het wifi-netwerk in het vliegtuig.

Downloaden

Natuurlijk is het dan nog steeds wel nodig om in een vliegtuig te zitten dat internet aanbied. Op een gemiddelde stedentrip is dit niet het geval. Dus als je een weekendje naar Berlijn gaat, is het goed om de series en films die je in het vliegtuig wilt kijken vooraf vast te downloaden.

De bedoeling is dat de eerste partnerschappen met luchtvaartmaatschappijen aan het begin van 2018 beginnen. Er zijn nog geen namen genoemd, dus we weten niet of onze vertrouwde KLM er ook bij zit.