‘Apple start productie iPhone X weer op na tegenvallende verkopen Xs en Xs Max’

iPhone X Apple, iPhones

Apple zou de productie van de iPhone X opnieuw opstarten, omdat de nieuwe smartphones Xs en Xs Max niet genoeg zouden verkopen. Dat meldt The Wall Street Journal. De productie zou ook deels opgestart worden wegens een overeenkomst met Samsung.

Volgens die overeenkomst koopt Apple een bepaald aantal OLED-schermen in van Samsung, aldus de krant. Maar de nieuwe telefoons verkopen ook minder snel dan Apple in eerste instantie had verwacht. Eerder deze week kwam ook een gerucht naar buiten dat Apple de productiebestellingen voor de nieuwe telefoons naar beneden had gehaald.

De iPhone X zou ook gebruikt worden om de verloren verkopen van de nieuwere toestellen goed te maken. Het oudere model is goedkoper om te maken, omdat de componenten en de spullen voor de productie nu ouder en daardoor goedkoper zouden zijn.

Xr

Tot slot heeft Apple besloten om de prijs van de iPhone Xr naar beneden te halen, wegens zwakke verkopen. De productieplannen voor die telefoon zouden in oktober naar beneden zijn gehaald. En nu worden ook de prijzen in Japan verlaagd.