Apple stopt met verkoop van Fitbit fitness trackers in Apple Stores

Apple stopt met de verkoop van de populaire Fitbit fitness trackers in hun winkels. Fitbit zou het eerste slachtoffer zijn, maar Apple zou in opmars naar de lancering van hun eigen Watch van plan zijn om ook andere wearables te gaan weren. Of zou het toch te maken hebben met de stevige kritiek die Fitbit had op Apple Health?

Volgens diverse bronnen van weblog Recode zou Apple Fitbit binnenkort gaan weren uit de Apple Store. Opvallend, aangezien Fitbit één van de eerste trackers was die verkocht werd in de winkels. Mede daardoor wist Fitbit al snel een marktaandeel van 70% te bemachtingen, ruim voordat Nike, Jawbone en Withings de markt op kwamen.

In de Verenigde Staten is de verkoop van fitness trackers vorig jaar nauwelijks gegroeid. Tussen maart 2013 en maart 2014 werden er slechts 3.3 miljoen trackers verkocht. Nu Apple in 2015 met de Watch gaat concurreren zullen ze bij Fitbit op zoek moeten naar nieuwe retailkanalen.

Het is overigens de vraag wat Apple met andere merken gaat doen. In Apple Stores wereldwijd worden op het moment ook trackers verkocht van Strava, Withings, Nike en Jawbone. Al deze merken hebben echter een koppeling gemaakt met Apple’s HealthKit platform, terwijl Fitbit zich daar vorige week nadrukkelijk tegen uitsprak.

Het heeft er op dit moment dus alle schijn van dat Fitbit daar nu de rekening van gepresenteerd krijgt.