Apple verdient steeds meer geld aan wearables

Het gaat goed met de Apple Watch, als we CEO Tim Cook moeten geloven. Gisteren kondigde hij aan dat de verkoop van de smartwatch bijna verdubbeld is ten opzichte van een jaar eerder, schrijft The Verge. Maar hoeveel er precies verkocht zijn maakte hij niet bekend.

Apple maakt van de iPhone en iPad wel bekend hoeveel er precies verkocht worden, maar de Apple Watch valt onder de categorie “andere apparaten”. Daaronder vallen ook de producten van Beats, de AirPods, de Apple TV en allerlei accessoires. Hoeveel smartwatches er precies verkocht zijn, is dus niet te zeggen.

Maar de opbrengsten zouden hoog zijn. Volgens Cook was de omzet van de wearables vorig jaar ter grootte van een Fortune 500-bedrijf. Het kleinste bedrijf op die lijst behaalde vorig jaar een omzet van 5,1 miljard dollar, dus dat zegt wat.

Slimme opmerking

De opmerking over de smartwatches is overigens vrij slim. Grote bedrijven als Google, Amazon en eBay hebben onlangs hun apps teruggetrokken uit de App Store voor de Apple Watch. Google zei dat het verwacht het platform in de toekomst wel weer te ondersteunen. Amazon noemde zijn Apple Watch-app vooral een experiment.

Maar door te laten zien dat de smartwatch het meer dan goed doet, wordt het mogelijk weer interessant om toch ondersteuning te gaan bieden. En daardoor worden er weer meer horloges verkocht.