‘Apple verlaagt prestaties iPhone 6s om verslechtering accu te voorkomen’

iPhone 6S

Heb je een iPhone 6s met een nieuwere versie van iOS? Dan is de kans groot dat de prestaties verlaagd zijn, zodat de accu van je telefoon onder een bepaalde capaciteit komt. Dat stelt John Poole, maker van prestatiesoftware Geekbech.

Poole bekeek de iPhone 6s en iPhone 7 en vergeleek verschillende versies van iOS. De prestaties van het oudere model lopen sterk uiteen sinds iOS 10.2.1. Er zijn plotseling meer toestellen die minder snel zijn dan gebruikelijk is. De iPhone 7 heeft sinds iOS 11.2.0 een soortgelijke, maar minder grote ontwikkeling.

Maatregel van Apple

Het is echter niet aannemelijk dat sommige toestellen plotseling minder snel zijn geworden, stelt Poole. Hij is er juist van overtuigd dat Apple een maatregel heeft doorgevoerd in iOS 10.2.1, die de processor van de iPhone 6s terugschroeft als de accucapaciteit te ver terugloopt. Dit is mogelijk een oplossing voor de zichzelf uitschakelende modellen waar veel mensen vorig jaar last van hadden.

Poole stelt nu dat de veronderstelde maatregel van Apple ons onterecht het idee geeft dat je telefoon langzamer is geworden door ouderdom. In werkelijkheid zou het dus aan een slechter geworden accu liggen.