Apple vertelt meer over plannen zelfrijdende auto’s in een brief

De eventuele ontwikkeling van de Apple Car is al tijden een publiek geheim, waarbij er met regelmaat nieuwe geruchten naar buiten komen. In oktober leek het er echter op dat het project geschrapt werd, onder meer omdat er vele mensen ontslagen zouden worden binnen de afdeling. Maar in een nieuwe brief van Apple wordt gehint dat het project nog altijd leeft en dat er nog steeds plannen zijn voor de zelfrijdende auto.

De brief is voor Apple verstuurd naar de National Highway Traffic Safety Administration in de Verenigde Staten. Hierin zegt het bedrijf “enthousiast” te zijn over automatisering in verschillende gebieden, “waaronder transport”. Daarnaast zegt de iPhone-maker dat het zelfrijdende technologieën voor auto’s wilt testen.

De iPhone-maker heeft tegenover de Financial Times bovendien nog eens bevestigd wat het belangrijkste bericht uit de brief is: het bedrijf schreef de brief omdat het “investeert in machine learning en autonome systemen” en het wil helpen bij het maken van de beste mogelijkheden voor zelfrijdende auto’s. Maar we weten nog altijd niet exact wat Apple maakt, aangezien ze daar niets over zeggen.

Apple vindt in ieder geval wel dat de gehele industrie data over ongelukken en ongelukken die net niet gebeurden moet delen, al moet dit “ten koste gaan van privacy”. Daarnaast moeten nieuwe spelers op de markt volgens Apple dezelfde kansen krijgen om autonome voertuigen te testen die “gevestigde” bedrijven hebben, zonder dat ze moeite hoeven te doen voor uitzonderingen op regels.