WhatsApp stopt met ondersteuning telefoons met verouderde iOS en Android

WhatsApp stopt binnenkort met de ondersteuning van oudere smartphones en verouderde versies van besturingssystemen, waaronder iOS en Android. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De ondersteuning stopt omdat de oude besturingssystemen en telefoons volgens het bedrijf niet voldoende capaciteit hebben voor aankomende updates.

WhatsApp stopt nog dit jaar met de ondersteuning van de besturingssystemen Android 2.1 en Android 2.2, Windows Phone 7 en iOS 6. BlackBerry 10, BlackBerry OS, Nokia S40 en Nokia Symbian S60 worden nog tot 30 juni 2017 ondersteund. Oude smartphones waarbij de fabrikant niet de mogelijkheid biedt om naar een nieuwe versie van het besturingssysteem te updaten, vallen daardoor automatisch ook buiten de boot.

WhatsApp bestaat sinds 2009. De markt van mobiele telefoons zag er destijds nog heel anders uit. Inmiddels domineren de besturingssystemen Android en iOS de markt. WhatsApp adviseert mensen die nog met een oud toestel rondlopen om over te stappen op een nieuwe telefoon met het besturingssysteem Android, iOS of Windows Phone.