‘Apple vertraagt grote iOS-functies om zich op iOS 12 te kunnen richten’

iOS 11 Files

Apple zou een aantal grote iOS-updates uitstellen, zodat het bedrijf zich zou kunnen focussen op de prestaties- en betrouwbaarheidsproblemen voor iOS 12. Dat meldt Axios. Het zou onder meer gaan om een vernieuwd thuisscherm en een aantal andere features. Die zouden nu pas volgend jaar verschijnen.

Volgens Axios heeft Apple-SVP Craig Federighi dit aangekondigd tijdens een vergadering in januari. Tot dat moment zou er onder meer gewerkt worden aan updates voor het thuisscherm, CarPlay en de Mail-app. Daarnaast werkte het team aan verbeteringen voor het bewerken en delen van foto’s.

Deze projecten worden nu tijdelijk stilgelegd, zodat de ingenieurs zich kunnen richten op het verbeteren van iOS 12. Daardoor moet de iPhone responsiever worden en “minder snel problemen voor de klantenservice” zorgen.

iOS 12

In iOS 12 zouden een aantal nieuwe functies komen. Zo wordt augmented reality verbeterd, evenals de gezondheidsfuncties en het ouderlijk toezicht. Het nieuwe besturingssysteem wordt deze zomer aangekondigd, waarschijnlijk tijdens WWDC in juni. Dan worden ook de nieuwe versies van macOS, watchOS en tvOS onthuld.