Apple vraagt patent aan op slimme ring met microfoon

Apple is nog lang niet klaar met wearables. De techgigant bracht eerder dit jaar de Apple Watch op de markt en werkt nu ook aan een ring met allerlei slimme functies.

Apple heeft namelijk in april 2014 patent aangevraagd op een ‘ring computing device’, maar pas deze week kwam hierover via het US Patent and Trademark Office meer informatie over naar buiten. In het patent lezen we dat de ring onder andere een microfoon krijgen voor stembesturing, terwijl Apple ook een klein touchscreen zou willen inbouwen voor eenvoudige handelingen.

Schermafbeelding 2015-10-02 om 07.41.55

De wearable zou net als de Apple Watch gekoppeld moeten worden aan een iPhone en laat je met zachte trillingen weten wanneer je gesproken hebt. Verder zou Apple er aan denken om de ring om de wijsvinger te laten dragen. Dan zou je ‘m bijvoorbeeld ook als afstandsbediening of computermuis kunnen gebruiken, terwijl het ook de bedoeling is dat je op deze manier het licht aan of uit kunt doen en de temperatuur kunt aanpassen.

Ook interessant: Apple zou een speciaal betaalsysteem willen ontwikkelen voor de ring. Geef je iemand een hand en heb je vooraf toestemming gegeven voor een betaling, dan wordt het afgesproken bedrag automatisch overgemaakt. Verder lezen we in het patent dat Apple een hartslagmeter en een bewegingssensor in de ring zou willen verwerken. Kleine kanttekening: het gaat vooralsnog om een patent, dus de kans bestaat dat de ring uiteindelijk nooit in de Apple Stores komt te liggen.