‘Waterdichte Apple Watch 2 met GPS en barometer komt in het najaar’

De Apple Watch 2 komt vermoedelijk dit najaar op de markt. Dat meldt MacRumors op basis van analist Ming-Chi Kuo, die vaker goed ingelicht is op het gebied van nieuwe Apple-producten. Mocht het vermoeden van de analist kloppen, dan kondigt Apple de nieuwe smartwatch waarschijnlijk in september aan.

MacRumors schrijft dat de Apple Watch 2 officieel waterdichtheid is (de huidige kan ook al goed tegen water, maar is niet gecertificeerd) en over GPS en een barometer beschikt. Verder zou hij een een betere batterij en een sterkere processor hebben, waardoor apps bijvoorbeeld sneller laden.

Tegelijkertijd zou de eerste generatie Apple Watch ook verbeterd worden met een betere processor, maar gaat die niet de waterdichte functies en barometer bevatten. Deze kan dan als goedkoper model in de markt worden gezet. Volgens Kuo blijft het horloge dezelfde maten houden. Het scherm zou dus even groot blijven en de smartwatch wordt ook niet dunner.

Verkoopcijfers

De eerste generatie Apple Watch kwam in het voorjaar van 2015 uit. Qua verkopen komt de wearable niet in de buurt van de iPhone en iPad. Eerder schreef collega Elger al een stuk over het succes van de Apple Watch. Dat is niet echt te meten omdat Apple vaag doet met cijfers, maar critici zijn het er wel over eens dat de Apple Watch nog niet is geworden wat het bedrijf had gehoopt.

Analist Kuo verwacht dat de verkopen pas over een jaar of twee weer zullen stijgen, als het 5G-netwerk beschikbaar is en er meer unieke apps op het apparaat geïnstalleerd kunnen worden.

De grote uitdaging voor Apple is om tegen die tijd het grote publiek te hebben overtuigd van het nut van het horloge. Tot nu toe waren de verwachtingen van de Apple Watch en andere smartwatches hoog, maar worden ze vooral gebruikt voor het aflezen van notificaties en als fitnesstrackers. Handige functies, maar voor de meeste mensen is dat nog te weinig reden om er één te kopen.