‘Apple koopt AI-bedrijf Turi voor 200 miljoen dollar’

Apple heeft het kunstmatige intelligentie-bedrijf Turi uit Seattle overgenomen. Dat schrijft GeekWire op basis van meerdere bronnen die dichtbij de deal zouden staan. Volgens het medium is met de deal een bedrag van 200 miljoen dollar gemoeid. Turi is een bedrijf dat een platform biedt waarmee bedrijven gebruik kunnen maken van kunstmatige intelligentie en machine learning.

GeekWire schrijft dat Apple met de overname zijn positie in de regio rondom Seattle wil versterken. Volgens GeekWire blijven de medewerkers van Turi werken aan de groei van het bedrijf op het gebied van data science, kunstmatige intelligentie en machine learning. Turi is ontstaan als een project vanuit de universiteit Carnegie Mellon in Pittsburgh. Oprichter Carlos Guestrin, een professor aan de University of Washington, maakte er uiteindelijk zijn eigen bedrijf van.

De overname is geen gekke stap voor Apple, het neemt regelmatig technologiebedrijven over. Apple heeft al meerdere malen laten blijken veel interesse te hebben in kunstmatige intelligentie. Het bedrijf kan deze technologie bijvoorbeeld inzetten voor het verder ontwikkelen van spraakassistent Siri, maar er zijn nog veel meer toepassingen mogelijk, bijvoorbeeld op het gebied van gezichtsherkenning en zelfrijdende auto’s.