Apple Watch komt in april op de markt

De Apple Watch komt in april op de markt, dat heeft Tim Cook gisteren bekend gemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Een exacte datum heeft Cook niet genoemd.

De Watch zal notificaties ondersteunen van iPhone apps en volgens Apple heeft het horloge een batterijduur van 19 uur. Dat laatste is opmerkelijk, want volgens geruchten heeft Apple problemen om dit doel te behalen.

Daarnaast werkt Apple aan het mogelijk maken van Apple Pay op oudere iPhones. Door een koppeling met de Apple Watch te maken zouden oudere modellen de betaalmethode moeten ondersteunen.

Eerder lekte een intern document uit waarin werd besproken hoe en wanneer het personeel in de Apple winkels zouden worden getraind voor de verkoop van de Apple Watch. Op basis van dit document werd aangenomen dat de Apple Watch in maart op de markt zou komen.

Het is de eerste keer dat Apple een specifieke maand noemt wanneer de Watch op de markt zal komen. Eerder liet het bedrijf weten de Watch te lanceren in de lente van 2015.