Apple Watch maakt indruk in de high-end horloge-industrie

Apple Watch

De verkoop van high-end Zwitserse horloges is voor het eerst sinds 2009 gedaald en volgens Business Insider is de Apple Watch hier voornamelijk verantwoordelijk voor. De Zwitserse horlogemakers lieten zich eerder erg sceptische uit over de Apple Watch en bespotten het horloge zelfs. Eén van de Zwitserse horlogemakers noemde de smartwatch zelfs ‘speelgoed’.

De verkoop van high-end horloges zou gedaald zijn met 3,3 procent. De verkoop van de Apple Watch is het afgelopen kwartaal waarschijnlijk gegroeid. Apple heeft geen specifieke cijfers bekend gemaakt, maar de inkomsten uit ‘overige groepen’ die bestaat uit de Apple Watch en de Apple TV zijn met meer dan 40 procent gestegen.

Volgens Bloomberg zijn er natuurlijk meerdere redenen waarom de verkoop van high-end horloges is gedaald, maar zou de Apple Watch hier een grote rol in spelen.

Al eerder werd onderzocht dat de Apple Watch voor meer dan de helft van alle smartwatch-verkopen verantwoordelijk is. De rest van de smartwatch-verkopen wordt verdeeld door bedrijven als Pebble, Huawei, Motorola en Samsung.