Apple: ‘We hebben geen bod uitgebracht op Waze’

Ondanks alle geruchten heeft Apple nooit een officieel bod uitgebracht op de Israelische locatie / GPS dienst Waze. Die uitspraak deed Tim Cook gisteren tijdens een interview, waarin de baas van ‘s-werelds grootste merk ook toegaf dat er fikse fouten zijn gemaakt met Apple Maps.

Nadat in juni vorig jaar al bekend werd dat het Israelische Waze – naast o.a. TomTom – kaartinformatie zou leveren voor Apple Maps namen de geruchten steeds meer toe dat het Amerikaanse bedrijf de crowdsourced navigatiedienst ook daadwerkelijk zou inlijven.

De lancering van Apple’s eigen kaarten draaide uit op een complete deceptie, met Google als uiteindelijke winnaar. Cook is duidelijk als het gaat im die lancering:

We screwed up there, but since then we’ve greatly improved the experience.

Intussen blijft het onrustig rond Waze, want hoewel Apple dus geen officiele interesse had, hebben zowel Facebook als Google dat (volgens de geruchten) nog steeds wel.

Cook deed zijn uitspraken tijdens de D11 Conference van weblog All Things D. Daar ging hij ook in op het al dan niet ontwikkelen van apps voor Android, de verkoop van liefst 13 miljoen Apple TV’s en de klantwaardering die volgens Cook “off the charts” is op het moment.