‘Apple werkt aan iPhone zonder poorten’

Als het aan Apple ligt, dan zijn de witte laadkabeltjes voor de iPhone straks verleden tijd. In recent gepubliceerde documenten staat namelijk beschreven hoe het bedrijf een iPhone zonder poorten kan ontwikkelen.

De patentaanvraag is al twee jaar geleden ingediend, maar werd pas afgelopen week gepubliceerd. Het bedrijf spreekt in de aanvraag over verschillende connectors die naar de binnenkant van de smartphone verplaatst kunnen worden, waaronder de poort voor de oplaadkabel. Minder openingen betekent in de eerste plaats dat de kans kleiner is dat je iPhone beschadigd raakt door vuil, stof of water. Daarnaast geeft het ook de mogelijkheid om toekomstige iPhones nog dunner te maken.

SGS4Qi-9161

De volgende vraag is dan ook hoe Apple de smartphones in de toekomst wil opladen? Een van de opties is via het Apple logo op de achterkant van het toestel. Of het bedrijf vervolgens gebruik zal maken van een draadloos oplaadsysteem is niet bekend. Er kan bijvoorbeeld ook gekozen worden voor een magnetische lader, zoals bij de Apple Watch het geval is. Toch heeft het bedrijf nog veel meer mogelijkheden met het Apple logo op de achterkant. Het bedrijf sprak eerder al over het idee om een hartslagmeter in het logo te plaatsen.

apple-charging-patent.png

Verschillende Android-toestellen beschikken al over de mogelijkheid om draadloos op te laden, waaronder de Galaxy S6 en de S6 Edge. Het enige dat je als gebruiker hoeft te doen is het toestel neerleggen op een oplaad-blok. Toch blijft het lastig om uit de patentaanvraag op te maken of Apple het over een draadloze oplossing heeft. Er wordt namelijk gesproken over een ‘dock’ en een ‘charging station’.

Het techbedrijf dient enorm veel patentaanvragen in, dus het blijft nog maar de vraag of we in de toekomst onze kabeltjes vaarwel kunnen zeggen.