Apple wil dat iedereen leert programmeren

Met het programma ‘Iedereen kan programmeren’ wil Apple het onderwijs in. Zeventig Europese opleidingen hebben het programma al opgenomen in het curriculum. Dat maakt Apple bekend in een persbericht. Ook twee Nederlandse onderwijsinstellingen, een middelbare school en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), bieden hun studenten het programma aan.

Volgens Apple is leren programmeren een must vandaag de dag. Tim Cook, CEO van Apple: “Programmeren is een essentiële vaardigheid op de huidige arbeidsmarkt. We hebben ‘Iedereen kan programmeren’ opgezet om mensen over de hele wereld een kans te geven om code te leren schrijven of om les te geven in programmeren.”

Macbook verplicht

Programmeren met Apple producten, uiteraard. De cursus die Apple aanbiedt heet ‘App Development with Swift’. Je leert tijdens de cursus apps te bouwen in Apple’s eigen programmeertaal Swift.

De programmeercursus duurt normaal gesproken een jaar en is ontwikkeld voor studenten zonder voorkennis. De HAN biedt de cursus aan in versnelde vorm als onderdeel van de minor Mobile App Development. Wil je hieraan meedoen, dan heb je ruime programmeerervaring nodig en moet je in het bezit zijn van een Macbook.