‘Apple wil nieuwe iPhones iets goedkoper maken dan huidige versies’

iPhones-2018-lek

De iPhone is een prachtig apparaat, maar helaas hangt er vaak ook een flink prijskaartje aan. Met de nieuwe toestellen gaat dat mogelijk veranderen. Volgens marktanalysebureau TrendForce zou Apple zijn nieuwe iPhones namelijk iets goedkoper willen maken dan de huidige modellen. Zo zou het beter kunnen concurreren met fabrikanten van Android-toestellen.

Apple zou volgens diverse geruchten aan drie nieuwe telefoons werken. Er zou een directe opvolger van de 5,8 inch iPhone X komen, maar ook een grotere Plus-versie met een scherm van 6,5 inch. De twee toestellen zouden een OLED-scherm krijgen. Ook komt er een versie met een LCD-scherm van 6,1 inch. Dat moet de goedkoopste telefoon van Apple in 2018 worden.

Prijzen omlaag

TrendForce stelt dat die goedkopere variant tussen de 699 en 749 dollar gaat kosten. Dat zit precies tussen de prijzen van de iPhone 8 en 8 Plus in. In Nederland kosten die telefoons tussen de 810 en 920 euro. De telefoon krijgt uitvoeringen met 64 en 256 GB aan opslag.

De 5,8 inch-opvolger van de iPhone X zou tussen de 899 en 949 dollar gaan kosten. De huidige iPhone X kun je voor 999 dollar kopen. De Plus-versie krijgt dezelfde prijs als de huidige iPhone X, dus 999 dollar. Ook krijgen de beide telefoons een uitvoering met 512 GB aan opslag, evenals versies met 64 en 256 GB aan opslag.

Goedkopere telefoon het belangrijkste

De goedkoopste telefoon van 2018 zou Apple als de belangrijkste in de markt willen zetten. Op die manier zou het bedrijf meer telefoons willen verkopen, nu de Chinese merken steeds meer oprukken. In het afgelopen kwartaal nam Huawei de tweede plek in qua marktaandeel, waardoor Apple van zijn plaats werd gestoten.