Zo bekijk je de keynote van Apple’s WWDC 2017 live

Apple WWDC Keynote

In San José start vandaag de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple. Tijdens deze World Wide Developers Conference (WWDC) nodigt Apple ontwikkelaars uit om te worden bijgepraat over de nieuwste aankondigingen, workshops te volgen en antwoord te krijgen op prangende vragen. De WWDC begint altijd met een keynote waarin Apple nieuwe software, diensten en producten aankondigt. Deze keynote kun je vanavond vanaf 19:00 uur volgen vanuit je luie stoel via de Apple WWDC livestream.

Ondanks het feit dat de WWDC jarenlang de plek was waar Apple de nieuwste iPhone aankondigde, ligt de nadruk tijdens de keynote op software. Het is zo goed als zeker dat Apple vanavond iOS 11, macOS 10.13, watchOS 4 en tvOS 11 aankondigt. De afgelopen jaren kwamen die updates vervolgens uit in het najaar en dat zal waarschijnlijk dit jaar niet anders zijn.

Er is tot nu weinig uitgelekt over spannende nieuwe functies die we kunnen gaan verwachten in de nieuwe besturingssystemen van Apple. iCulture maakte onlangs een mooi overzicht van de geruchten die er zijn, maar ze zijn dit jaar vrij minimaal.

Siri-speaker en iPad Pro

Vorig jaar was er tijdens de WWDC geen enkele aankondiging op hardware-vlak. Het lijkt erop dat dat jaar anders gaat zijn. Er gaan veel geruchten dat Apple een concurrent gaat aankondigen voor de Amazon Echo en Google Home. Een Siri-speaker dus, waar je muziek mee kunt luisteren maar waar je ook tegen kunt praten.

Ook zou de WWDC keynote het moment kunnen zijn waarop Apple een nieuwe iPad Pro toont. Eerder gingen er geruchten over een aankondiging in maart of april, maar Apple sloeg dit jaar zijn traditionele voorjaarsevenement over. De nieuwe iPad Pro zou een versie zijn met 10,5 inch-scherm, die qua behuizing net zo groot is als de huidige iPad Pro met een 9,7 inch-scherm. Ook de grote 12,9 inch-versie zou een update krijgen.

Daarnaast zou Apple de complete Macbook-lijn een update gaan geven met een focus op snellere processoren. Grote vernieuwingen hoef je echter niet te verwachten. De kans bestaat dat Apple deze hardware-updates niet eens aankondigt in de keynote, maar ze gewoon beschikbaar maakt in de Apple Store na afloop van de presentatie.

Apple WWDC livestream

Apple WWDC livestream

Er is dus genoeg om naar uit te kijken, maar vooral ook genoeg wat we nog niet weten. Op software-vlak kan het saai worden, maar kan Apple ons ook nog verrassen: we weten eigenlijk nog niks. Via de Apple WWDC livestream kun je de aankondigingen gelukkig live volgen. Hij begint vanavond om 19:00 uur en duurt waarschijnlijk tot een uurtje of 21:00 uur.

De stream bekijk je via ieder Apple-product (van iPhone tot Macbook) in Safari via een speciale website. Daarnaast kun je op Windows 10 de Apple WDDC livestream via dezelfde site bekijken in Microsoft Edge. Let op: andere browsers, zoals Google Chrome, werken bij Apple niet.

Heb je een Apple TV? Dan kun je de stream bekijken via de Special Event-app van Apple. Deze wordt automatisch beschikbaar gemaakt op de oude Apple TV zonder App Store en bij de nieuwste versie van de Apple TV moet je hem even zelf installeren.

Uiteraard doen we bij Numrush verslag van de aankondigingen van Apple, dus mocht je geen zin of tijd hebben om te kijken dan lees je het belangrijkste nieuws vanavond of morgen gewoon bij ons.