Deze 7 vernieuwingen brengt Apple dit najaar naar je Apple Watch

Apple WatchOS 4

Iedere Apple Watch krijgt een gratis update met allerlei nieuwe mogelijkheden. WatchOS 4 komt dit najaar uit, maar een exacte lanceerdatum is nog niet bekend. De Apple Watch krijgt daarmee nieuwe wijzerplaten, meer functies voor sporters en nog meer handige vernieuwingen. We zetten de vernieuwingen voor je op een rij.

1. Siri wijzerplaat

De Apple Watch gaat vanaf dit jaar automatisch relevante informatie tonen op je wijzerplaat. Apple heeft een nieuwe watchface aangekondigd die onderdeel wordt van watchOS 4 en die wordt gevoed door Siri.

De informatie bestaat uit kleine kaartjes met informatie die een soort tijdlijn vormen en door de dag heen worden aangepast. Denk aan herinneringen, verkeersinformatie, nieuws en updates over je beweging die dag.

Apple Watch Siri

2. Persoonlijkere activiteiten-app

Verder breidt Apple de Activiteiten-app uit met persoonlijke aanmoedigingen en maandelijkse uitdagingen. Deze worden allemaal aangepast op je activiteiten-historie. Daarnaast probeert Apple je beter te belonen met speelse animaties als je je doelen haalt.

3. Verbeteringen voor sporters

De Work-outs-app wordt uitgebreid met high intensity work-outs. Daarnaast kan hij voortaan losse sets tijdens het zwemmen registeren.

Een klein handigheidje is je voortaan meerdere soorten trainingen achter elkaar uitvoeren zonder ze steeds te hoeven stoppen en een nieuwe te starten. Ook krijg je voortaan de optie om je horloge automatisch op ‘niet storen’ te zetten als je een work-out start.

Tot slot gaat de Apple Watch samenwerken met veel populaire fitness-apparatuur. Hij gaat data uitwisselen, waardoor je je activiteiten in de sportschool beter kunt registeren. Voor het koppelen wordt de NFC-chip in de Apple Watch gebruikt.

watchOS 4

4. Nieuwe Muziek-app

De Muziek-app op de Apple Watch wordt uitgebreid. Je kunt voortaan meerdere playlisten opslaan op je Apple Watch en je Apple Music mixen worden automatisch beschikbaar op je horloge.

Dankzij deze update wordt de Apple Watch een stuk handiger om te gebruiken om muziek te luisteren in samenwerking met bluetooth-headphones zoals Apple’s eigen AirPods.

5. Nieuwe watchfaces

Naast de Siri-watchface, voegt Apple nog meer nieuwe wijzerplaten toe aan de Apple Watch. Zo komen er Toy Story-watchfaces met popualaire karakters als Woody en Buzz Lightyear. En er komt een kaleidoscoop-horloge dat de hele dag door verandert van uiterlijk.

Apple Watch wijzerplaten

6. Zaklamp

Apple kondigde verder een zaklamp aan voor de Apple Watch. Hoe dat precies werkt, is nog niet duidelijk maar waarschijnlijk kun je het scherm fel laten oplichten. Handig als je even snel een lampje nodig hebt.

Daarnaast zou de zaklamp-optie ook een speciale modus hebben voor als je hem wilt gebruiken als veiligheidslampje, bijvoorbeeld als je aan het hardlopen bent in het donker.

7. Nieuwe mogelijkheiden voor ontwikkelaars

App-ontwikkelaars krijgen veel nieuwe mogelijkheden met watchOS 4. Het wordt onder meer mogelijk om directe bluetooth-koppelingen te maken tussen het horloge en apparaten, denk bijvoorbeeld aan gezondheidssensoren. Tot nu toe konden enkel draadloze koptelefoons via bluetooth worden gekoppeld aan het horloge.

Ook zitten er allerlei kleine verbeteringen in Apple’s eigen apps op de Apple Watch. Zodra Apple de eerste beta van watchOS 4 beschikbaar maakt, zal daar vanzelf meer over bekend worden. Tot slot voegt Apple een nieuwe app toe aan zijn smartwatch: News. Of die app ook in Nederland beschikbaar komt, is afwachten.