Apple zal op 9 maart de Apple Watch onthullen tijdens speciaal event

De officiële aankondiging van de Apple Watch dateert van september vorig jaar, maar een half jaar later is het product nog niet op de markt. Apple heeft nu een speciaal Apple Watch event aangekondigd dat zal plaatsvinden op 9 maart in San Francisco.

De afgelopen maanden kregen we steeds meer te weten over de Apple Watch, maar blijven nog vele vragen onbeantwoord. Zo weten we inmiddels dat de Apple Watch in april op de markt verschijnt in de VS, maar is het nog niet duidelijk wanneer de watch in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Ook heeft Apple nog maar weinig losgelaten over de adviesprijzen van de verschillende edities van het horloge.

Daarnaast liet Apple eerder deze maand weten dat de Apple Watch uitgerust zal zijn met veel minder gezondheidsfuncties dan aanvankelijk de bedoeling was. Zo had de Apple Watch uitgerust moeten worden met diverse sensoren om onder andere het stresslevel, de bloeddruk en de hartslag te meten. Vanwege technische issues bleken deze functies niet haalbaar, waardoor Apple zich genoodzaakt voelde om de functies te schrappen.

Zowel Tim Cook als Steve ‘Woz’ Wozniak hebben zich positief uitgelaten over het slimme horloge van Apple. Beiden mannen verwachten dat de Apple Watch een succesnummer wordt en dat het de concurrentie gaat verslaan.

apple watch event

Apple heeft, zoals we gewend zijn van het bedrijf, nog niets losgelaten over het event. Op de website zien we een grote aankondiging met de tekst ‘Spring Forward’. Het ligt in de lijn der verwachting dat Apple ook met meer informatie over de nieuwe 12 inch iPad Air komt. Volgens diverse bronnen is de nieuwe iPad klaar om verscheept te worden.

Het event is overigens gewoon live mee te kijken vanuit Nederland via een livestream. Het evenement vindt plaats op 9 maart vanaf 18.00 uur (Nederlandse tijd).