Apple zegt toetsenbord gefixt te hebben in nieuwe MacBook Pro

Apple MacBook Pro

Apple heeft zijn MacBook Pro een update gegeven, waarbij het toetsenbord een nieuw ontwerp heeft gekregen. Gebruikers van de laptop klaagden de afgelopen tijd over het “butterfly”-mechanisme in de toetsenborden van de laptops. Eerder bood Apple al snelle reparaties, maar nu is het onderliggende ontwerp aangepakt, meldt Engadget.

De toetsenborden van de vorige MacBook Pro hadden last van vastzittende en niet-reagerende toetsen. Nu wordt dat dus aangepakt. Apple zegt de toetsenborden te hebben verbeterd door verschillende materialen te hebben gebruikt in het toetsenbordmechanisme.

Daarnaast wordt er nu de garantie van een jaar uitgebreid voor problemen met het toetsenbord. Dus zelfs als je jaar voorbij is, kun je je toetsenbord laten repareren, net alsof je nog wel garantie hebt.

Het is overigens niet de eerste keer dat het toetsenbord is aangepast om tegemoet te komen aan klachten van gebruikers. Vorig jaar werd er stilletjes een membraan toegevoegd aan het toetsenbord, wat moet voorkomen dat er vuil in komt. Maar de klachten bleven aanhouden.

Andere upgrades

Natuurlijk zijn dit niet de enige upgrades aan de laptop. De versie van 15 inch krijgt nu bijvoorbeeld voor het eerst een optie met een eight-core processor. Deze versie levert daarbij processor-snelheden van 2,3 GHz, en een maximum van 4,8 GHz met Turbo Boost. Deze variant kost je echter wel 3.299 euro.

Ook is er een 15 inch-variant met een six-core processor met kloksnelheden van 2,6 GHz en een Turbo Boost-snelheid van 4,5 GHz. Deze versie kost 2.799 euro. Daarnaast is er een 13 inch-versie met een Core i5-processor. Die komt met snelheden van 2,4 GHz en een Turbo Boost tot 4,1 GHz. Deze versie is vanaf 1.999 euro te koop.