‘Comcast werkt aan slimme speaker die je gezondheid volgt’

Comcast

Comcast zou werken aan een apparaat voor in huis dat de gezondheid van mensen monitort. Het apparaat is vergelijkbaar met een Amazon Echo of een Google Home. Dat melden twee mensen met kennis van het project aan CNBC. De bedoeling is om het apparaat later dit jaar te gaan testen. Er zou al meer dan een jaar aan gewerkt worden.

Het apparaat zou gemaakt worden door een team onder leiding van Sumit Nagpal, een senior vice president en general manager van health innovation bij Comcast. Eerder werkte hij bij Accenture. Sinds februari dit jaar werkt Nagpal bij Comcast, waar hij een strategie en een team opbouwt om nieuwe gezondheidshardware naar de markt te brengen.

Het nieuwe apparaat moet de basisgezondheidsstatistieken van gebruikers monitoren aan de hand van omgevingssensoren. De focus ligt daarbij op of de gebruiker frequente bezoekjes aan de WC brengt en of diegene meer tijd dan normaal in bed doorbrengt. Ook werkt Comcast aan tools die het detecteren als je valt.

Het apparaat moet aangeboden worden aan mensen die risico’s lopen, zoals ouderen en mensen met een handicap. Wanneer het apparaat moet verschijnen en wat het gaat kosten, is echter nog niet vastgesteld. Eerst begint het bedrijf te experimenteren met pilots, die niet gelimiteerd zijn tot klanten van Comcast. Dit moet eind 2019 gebeuren.

Anders dan andere speakers

Hoewel het apparaat moet lijken op een slimme speaker als de Google Home of de Amazon Echo, is het apparaat wel anders. Zo zal het apparaat niet neergezet worden als een communicatie- of assistenttool, en kan het geen zoekopdrachten op het internet doen of slimme apparaten in huis aansturen.

Wel moet de speaker een persoonlijkheid krijgen, net zoals Alexa, de spraakassistent van Amazon. Ook kan het telefoontjes plegen bij noodgevallen gerelateerd aan gezondheid, aldus de ingewijden.

Naast de nieuwe hardware zou Comcast ook in gesprek zijn met diverse grote ziekenhuizen in Amerika, aldus een ingewijde. Die gesprekken draaien om het gebruik van het nieuwe apparaat om ervoor te zorgen dat patiënten niet terugkomen in het ziekenhuis als ze ontslagen zijn.

Foto: Shutterstock.com