Apple zet kleine robots in om gebouwen in kaart te brengen

Apple is druk bezig om zijn Maps-applicatie eindelijk een volwaardig alternatief te maken voor Google Maps. iOS-gebruikers krijgen eindelijk een OV-planner, maar worden binnenkort ook moeiteloos door winkels begeleid.

De techgigant heeft namelijk een stel iBeacon-robots op pad gestuurd om allerlei gebouwen in kaart te brengen, zo meldt 9to5Mac. Het is de bedoeling dat de kaarten-app op die manier gebruikt kan worden om te navigeren door winkelcentra, grote kantoren, evenementenlocaties of andere commerciële gebouwen. Apple is al begonnen met het in beeld brengen van zijn eigen kantoren in Cupertino, maar het zal nog wel even duren voor we de verzamelde gegevens daadwerkelijk in iOS gaan terug zien.

Apple gebruikt iBeacons om de locatie van gebruikers vast te stellen. Zodra je iPhone via bluetooth verbinding maakt met een iBeacon, kun je straks precies zien waar je in de winkel staat en hoe je bij de producten komt die je zoekt. Die informatie is niet alleen interessant voor shoppers, maar ook voor de winkeliers zelf. Zij kunnen aan de hand van deze gegevens namelijk precies zien bij welke producten mensen wat langer blijven hangen en welke aanbiedingen daadwerkelijk de aandacht trekken.