Apple zoekt redacteuren om Apple News bij te houden

Apple News

Het lijkt erop dat Apple bezig is met het opzetten van een heuse redactie. Het techbedrijf heeft namelijk een vacature geplaatst en is op zoek naar editors voor Apple News, de nieuwe nieuwsapplicatie in iOS 9.

Apple is op zoek naar gepassioneerde editors met veel kennis. Ze zullen het laatste nationale, globale en lokale nieuws direct moeten oppakken. Het techbedrijf is vooral op zoek naar academisch opgeleide journalisten met minmaal 5 jaar werkervaring. De nadruk ligt natuurlijk voornamelijk op het aanleveren van mobiel nieuws.

Tot vandaag was het nog niet duidelijk of de applicatie geheel afhankelijk zou zijn van speciale software. De nieuws-app zal namelijk beschikken over een ‘For You’-gedeelte, waarin lezers automatisch hun favoriete nieuwsgenre voorgeschoteld krijgen. Daarnaast zal er ook een ‘Explore’-gedeelte zijn. Deze content wordt geheel samengesteld door Apple’s editors. Elk artikel, of het nu van een bekend magazine als TIME is of van een persoonlijk blog, kan worden ingediend bij Apple News. Wat voor rol de editors van Apple hierin precies krijgen is nog afwachten.