Seizoensfinale Game of Thrones breekt record illegale downloads

HBO en Netflix willen ons graag doen geloven dat ze steeds meer illegale downloaders overhalen voor een legaal alternatief te kiezen, maar ondertussen heeft HBO-serie Game of Thrones een recordaantal illegale downloads op zijn naam staan.

Het vijfde seizoen van Game of Thrones scoorde volgens de officiële cijfers van HBO boven verwachting. Het lag dus in de lijn der verwachtingen dat de serie het ook op downloadwebsites behoorlijk populair zou zijn. De seizoensfinale van de serie werd in acht uur tijd al 1,5 miljoen keer gedownload, maar daarmee stopte het niet. Het totale aantal downloads nadert namelijk de tien miljoen, terwijl nog nooit eerder zoveel mensen tegelijkertijd een torrent deelden. Dat blijkt uit cijfers van TorrentFreak.

HBO zal niet zo te spreken zijn over het downloadrecord, want de producent van de serie begon vorig jaar juist met het uitdelen van waarschuwingen aan mensen die zijn content illegaal van internet plukten. Het lijkt ons onbegonnen werk om alle Game of Thrones-downloaders persoonlijk aan te schrijven, dus wellicht moet het bedrijf op zoek naar een andere manier om zijn producties te beschermen.