‘Apple’s geruchtmakende iWatch zal in augustus of september verschijnen’


Na maanden van geruchten lijkt nu bekend te zijn geworden wanneer Apple dan eindelijk met zijn eigen smartwatch op de markt zal komen om de concurrentie aan te gaan met onder meer Sony, Pebble en Samsung. De zogenaamde iWatch zou in augustus of september worden gepresenteerd door het bedrijf.

Dat blijkt uit een bericht van het Chinese Economic Daily News. Ook zou Apple volgens de krant nog dit jaar 65 miljoen smartwatches willen verschepen. De iWatch wordt geproduceerd door Quanta Computer en bevat onderdelen van Rintek Technology en TPK.

Ook gaan er geruchten rond dat de iWatch voorzien is van een uv-sensor die bijvoorbeeld door heeft wanneer de drager te lang in de zon zit. Deze functie zou aansluiten bij Apple’s  ambities op het gebied van gezondheid en fitness.

Al maandenlang gaan er geruchten rond over de mysterieuze iWatch van Apple. Er wordt gesproken over de meest uiteenlopende vormen en maten, evenals de mogelijke functies en sensoren waarover het slimme horloge zou beschikken. Hoe het horloge er daadwerkelijk uit gaat zien en wat de functionaliteiten van het apparaat daadwerkelijk zullen zijn is nog even de vraag, maar Apple kennende zal groots uit gaan pakken.