DayFlow: een simpele, handige app die helpt je dag efficiënter in te delen


Hoewel er geen tekort is aan handige tools in de App Store om je dag zo productief mogelijk in te delen komt Day Flow met een nieuwe, simpele iPhone app die jou helpt in het bijhouden van je dagelijkse activiteiten.

Gebruikers beginnen op een startscherm waarop wordt weergeven hoeveel uren je nog te gaan hebt vandaag. Vervolgens kan een categorie worden geselecteerd om een huidige activiteit mee aan te duiden. Standaard categorieën betreffen bijvoorbeeld: entertainment, sport, werk, eten of reizen, maar gebruikers kunnen ook zelf activiteiten toevoegen.

w640
Wanneer gebruikers kiezen voor het ‘plus’ symbool, om een nieuwe activiteit toe te voegen wordt er in eerste instantie automatisch uitgegaan van een uur. Wordt de duur van een activiteit langer geschat, dan kunnen gebruikers deze teller handmatig bijstellen.

Door naar rechts te swipen wordt de timer gestopt en wordt automatisch de timer van de volgende activiteit geactiveerd. Zo kun je naadloos overgaan van bijvoorbeeld ‘reizen’ op ‘werk’. Door de dag heen verandert de kleur van iedere activiteit op basis van de tijd die je er aan hebt besteed. Hoe langer je bezig bent geweest met bijvoorbeeld werk, hoe donkerder de kleur.

w640 w640-1
Hierdoor krijgt een gebruiker goed overzichtelijk inzicht in de taken waar hij dagelijks veel of weinig tijd aan besteed. Misschien wordt duidelijk dat je toch echt wel heel veel tijd dagelijks kwijt bent aan reizen, en dat je misschien juist te weinig tijd neemt om even goed te eten.

Gebruikers die hun dagelijkse tijdsindeling wensen te veranderen is er de mogelijkheid om ‘doelen’ te stellen. Zo kan worden ingesteld dat je niet meer dan tien procent van je dag wilt besteden aan entertainment, en kun je jezelf als doel stellen dagelijks meer rust te nemen. Day Flow geeft je iedere dag een rapport over je dagindeling en voorziet je bovendien wekelijks van een grafiek waaruit bijvoorbeeld blijkt hoe je dagen efficiënter in kunt delen.

Hoewel de app vrij simpel is qua functionaliteiten – zo ontbreekt er bijvoorbeeld een tijdsplanner – is  de interface mooi ontworpen en erg makkelijk te gebruiken. Het lijkt me een zeer bruikbare app om een goed inzicht te krijgen in je drukke leven en wat bewuster stil te staan bij de tijd die je dagelijks besteed aan bepaalde activiteiten. Wel vereist het enige discipline; wil je een goed en realistisch overzicht krijgen van je dag, dan moet je namelijk na elke activiteit de timer de-activeren!