‘Apple’s HomePod wordt nog niet zoveel als verwacht verkocht’

Apple HomePod

Apple heeft het aantal bestellingen van de HomePod bij zijn leverancier teruggeschroefd. Dit is omdat de slimme speaker nog niet zo vaak verkocht wordt als Apple gehoopt had. Dat meldt Bloomberg op basis van een anonieme bron.

Apple zou zijn verwachtingen voor de verkopen naar beneden hebben bijgesteld. Precieze aantallen zijn echter niet bekend. Om die reden zou het bedrijf minder bestellingen hebben geplaatst bij Inventec, het bedrijf dat de slimme luidspreker maakt.

Sinds begin februari is de HomePod in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië te koop. Eén op de tien slimme speakers die na de verschijning van Apple’s variant werden verkocht een HomePod. Maar na een paar weken daalde dat aantal naar 4 procent van de verkopen.

Duurder

Volgens Bloomberg kunnen de tegenvallende verkopen meerdere oorzaken hebben. De speaker zou bijvoorbeeld in december uitkomen, maar werd vertraagd. Daardoor miste Apple de hogere verkoop tijdens de feestdagen. Daarnaast is speaker van Apple met een verkoopprijs van 349 dollar duurder dan alternatieven van Google en Amazon.

Bovendien werkt de speaker alleen met Apple Music samen, en niet met andere muziekdiensten. Apple beloofde verder nog een aantal functies die tot nu toe niet ondersteund worden. Zo kun je niet twee speakers koppelen voor een stereo-opstelling. En ook AirPlay 2, waarmee je muziek in verschillende kamers kunt bedienen, wordt pas later dit jaar toegevoegd.