Apple’s iOS 8.2 maakt einde aan beveiligingslek FREAK

Gisteren tijdens de keynote van Apple waren alle ogen gericht op de Apple Watch. Met de komst van het horloge ging zoals gebruikelijk ook een software-update gepaard: iOS 8.2.

Echter biedt de nieuwe versie van iOS meer dan alleen compatibiliteit met de Apple Watch. Het bedrijf geeft aan dat de mobiele devices die draaien op iOS 8.2 niet langer gevoelig zijn voor FREAK, een lek in beveiligde internetverbindingen.

FREAK maakte het hackers relatief gemakkelijk om beveiligd internetverkeer te onderscheppen tussen twee kwetsbare apparaten. De encryptie die in de jaren ’90 is ontworpen, moest destijds ‘kraakbaar’ zijn voor inlichtingendiensten als de NSA. Door veroudering van de techniek zijn hackers vandaag de dag in staat om eenvoudig door de beveiliging heen te dringen.

In eerste instantie leken alleen de browsers van Apple en Google gevoelig voor FREAK. Echter trad vorige week Microsoft nog naar buiten met het nieuws dat Windows ook gevoelig was voor het lek. Zowel Apple als Google kondigden aan het probleem te verhelpen via een update van de systemen. Met iOS 8.2 zouden de mobiele devices van Apple geen last meer moeten ondervinden van het lek.