Twitter neemt startup op het gebied van livestreaming over

Twitter heeft Periscope, een startup op het gebied van live-video streaming, overgenomen, zo meldt Wall Street Journal. Volgens anonieme bronnen zou Twitter een kleine 100 miljoen dollar hebben betaald.

Periscope werkt momenteel aan een app waarmee het mogelijk is om live-video te streamen via je smartphone. Echter heeft Twitter het bedrijf al overgenomen voordat de app verkrijgbaar is, zoals Twitter dat eerder ook al deed bij Vine. Het is nog onduidelijk of Periscope volledig op zal gaan in Twitter of dat het bedrijf onafhankelijk kan blijven bestaan. Vine bleef na de overname door Twitter als onafhankelijke app beschikbaar.

Volgens diverse bronnen wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van de app en zou het proces zich inmiddels in de beta-fase bevinden. Naar verluid zouden diverse topmannen van Twitter zich bezighouden met de test om de dienst te optimaliseren voordat het op de markt komt.

Gezien de populariteit van Meerkat, een andere live-video streaming app, en de overname van Periscope ziet het ernaar uit dat livestreaming zich op een keerpunt bevindt. Werden dergelijke diensten in eerste instantie gebruikt voor het plezier, inmiddels lijkt er een echte markt te komen voor live-video streaming.