Apple’s slimme stappenteller is een nieuwe hint voor toekomstige iWatch


Steeds meer berichten wijzen er op dat Apple’s geruchtmakende iWatch meer zal gaan worden dan een slim horloge. Apple liet vandaag een nieuwe hint vallen over deze ontwikkelingen: een patentaanvraag omschrijft verbeteringen aan een slimme stappenteller voor om je pols.

De aanvraag omschrijft een methode voor het optimaal detecteren van stappen. Het systeem maakt gebruik van algoritmes die de zogenaamde ‘ruis’, die er voor kan zorgen dat een stap wordt gemist of dubbel geteld, weg kunnen filteren.

Stappentellers worden normaal gesproken op het lichaam van een gebruiker gedragen, waardoor stappen makkelijk kunnen worden geteld. Het meten van stappen op basis van armbewegingen is een stuk lastiger; het apparaat moet nu signalen kunnen begrijpen van speciaal ingebouwde bewegingssensoren.

Het patent voor de zogenaamde ‘Wrist Pedometer Step detection’ is een nieuw voorbeeld van Apple’s interesse in health-tracking technologieën voor zijn toekomstige producten, waaronder wellicht de geruchtmakende iWatch.

Screen_Shot_2014-03-13_at_11-640x393