Apps crashen vaker na iOS 8 update van je iPhone of iPad

Apps op iPhone en iPad crashen vaker na een update van iOS naar iOS 8. Met name populaire apps als Facebook en Dropbox ervaren grote problemen, zo blijkt uit onderzoek.

Een kritieke bug bij het aanmaken van iCloud Drive, het op het laatste moment terugtrekken van HealthKit en naar nu blijkt grote issues met backwards compatibility voor oudere iPhones.

De uitrol van iOS 8 zal bij Apple niet de boeken in gaan als een ‘soepele overgang’, dat mag duidelijk zijn.

In totaal crashen app op het nieuwste besturingssysteem van Apple 3.3% meer dan op iOS 7. Dat is een stijging van 67% in het aantal crashes over de hele linie, aldus een rapport van onderzoeksbureau Crittercism, dat onder andere de apps van eBay, Martha Stewart en Yahoo analyseerde.

Ook in de App Store is de kritiek niet van de lucht. Diensten als Facebook en Dropbox krijgen te horen dat hun apps continue ‘bevriezen’ of stoppen met werken.

Laatstgenoemde heeft intussen de koe bij de horen gevat en een update uitgebracht om de meeste problemen te verhelpen.

Volgens Crittercism hebben met name de oudere iPhone modellen (iPhone 4, 4S en 5) een duidelijk probleem met het nieuwe besturingssysteem.

Een woordvoerder van het bureau stelt dat de meer dan 4.000 nieuwe functionaliteiten en veranderingen in iOS 8 voor veel developers toch een te grote opgaaf bleken om onder de knie te krijgen.

Overigens zorgen de problemen geenzins voor enige terughoudendheid bij de consument. Sinds de officiële lancering van iOS 8 vorige week is 46% van alle iPhones, iPads en iPods voorzien van de update. Daarnaast verkocht Apple een recordaantal nieuwe iPhones.