Armband met paniekknop voor vrouwen in nood

Na een ketting met een paniekknop, is er nu ook een armband die vrouwen uit benarde situaties kan redden. De Safelet armband werkt in principe hetzelfde als de eerder genoemde ketting: Middels een knop op het sieraad stuur je een paniekbericht naar je vrienden, familie of de politie.

safelet-safety-bracelet-by-everfind2

Je kunt uiteraard zelf instellen wie je wil alarmeren bij een druk op de paniekknop. Daartoe is een bijbehorende Android en iOS app beschikbaar. Vervolgens wordt direct je locatie doorgestuurd, zodat de persoon aan de andere kant van de lijn hulp kan inschakelen. De Safelet maakt via een low energy bluetooth verbinding contact met je smartphone om het bericht te versturen, zodat energieverbruik minimaal is.

Om Safelet in productie te kunnen nemen zijn de bedenkers een crowdfunding campagne op Indiegogo gestart, met de doelstelling $40.000 op te halen. Inmiddels is ruim $13.000 daarvan bereikt. De Safelet zal uiteindelijk $129 gaan kosten, maar is nu via crowdfunding voor de earlybird prijs van $99 te verkrijgen.

20140604092807-infographic-1