Armband van Google zou kankercellen al in vroeg stadium kunnen ontdekken

Naast een slimme contactlens voor diabetici is het mysterieuze Google X team nu ook aan het werken aan een armband die in een vroeg stadium kankercellen kan ontdekken. Door deze tijdige diagnose zou de kans op genezing moeten toenemen.

Dat Google in hun lab bezig is met grootse dingen op het gebied van gezondheid mag geen geheim meer zijn. De slimme contactlens voor diabetici, die bloedsuiker kan meten via traanvocht, werd vorig jaar al getoond en onder de naam Calico lanceerde de Amerikaanse internetgigant al een dochteronderneming die zich gaat concentreren op het verlengen van ons leven.

Naast deze ontwikkelingen werkt het bedrijf dus ook aan een armband die helpt om kankercellen sneller te ontdekken. Hiervoor werkt de armband samen met nanodeeltjes, die de gebruiker via een pil zou binnenkrijgen. De nanodeeltjes worden vervolgens opgenomen in je bloedbaan en doen hun analyse, zo legt Andrew Conrad van Google uit in gesprek met The Atlantic:

Volgens Conrad maakt het team van Google grote stappen in de ontwikkeling en is de verwachting dat de technologie al binnen enkele jaren klaar is voor de consumentenmarkt.

Op het moment worden de armbanden en nanodeeltjes nog getest op kunstarmen, voorzien van diverse soorten donorhuid.