Maak je oude koptelefoon draadloos voor de iPhone 7 met dit kleine kastje

AK XB10

Het is het gespreksonderwerp bij de iPhone 7: het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting. Als gebruiker merk je immers weinig van de eventuele voordelen en zorgt het vooral voor gedoe. Koop je een nieuwe draadloze koptelefoon? En zo ja: welke dan? Wat het makkelijker maakt is dat Apple gewoon oortjes bij het toestel levert die je kunt aansluiten via de lighting-poort. Ben je dol je huidige koptelefoon dan kun je aansluiten via een meegeleverd verloopje. Je kunt er echter ook voor kiezen om je oude koptelefoon draadloos te maken.

Het bedrijf Astell & Kern heeft namelijk een klein kastje gemaakt waar je je koptelefoon op aansluit en die via bluetooth verbinding maakt met je telefoon. Deze AK XB10 maakt dus elke koptelefoon draadloos. Daarnaast belooft het bedrijf fantastisch geluid, omdat er een luxe converter inzit die het digitale geluid uit je telefoon omzet naar analoog geluid voor je koptelefoon. Da’s goed nieuws voor audiofielen.

Sowieso lijkt dat de doelgroep van dit apparaatje te zijn. Hij kost namelijk 189 dollar (zo’n 170 euro). Daarvoor krijg je de AK XB10 met een ingebouwde accu die vijf uur mee gaat. Ook ziet er een microfoon in om te kunnen bellen en krijg je er een clip bij om hem bijvoorbeeld aan je kleren vast te maken. Nog deze maand begint de levering.

AK XB10