Atlanta, het drukste vliegveld ter wereld, wordt uitgebreid met de hulp van drones

Je ziet het niet vaak: drones en vliegvelden die samenwerken. Vaak is de regel dat er geen drones boven vliegvelden mogen komen, maar in Atlanta is dat anders. Daar brengt het bedrijf Atkins namelijk het Hartsfield-Jackson International Airport in kaart met drones voor een geplande uitbreiding. Dit schrijft 3DR op Medium.

De beelden maken ze met technologie va 3DR, waarmee ze autonoom data van gebieden kunnen verzamelen. Daarmee brengen ze het vliegveld in 2D in kaart, met 3D-scans van bepaalde punten. Met behulp van de kaarten en modellen worden oude locaties vernietigd en worden de ontwerpen voor hun vervangingen gemaakt.

Drones Atlanta

FAA

Uitdaging is natuurlijk dat de drones niet in de buurt komen van vliegtuigen, aangezien dat behoorlijk verkeerd kan aflopen. Daarnaast moest de reguleringsinstantie FAA toestemming geven voor het project en juist zij hebben hier strenge regels over. Maar dat is gelukt en het project is van start gegaan. Wel geldt de voorwaarde dat de mensen die de controle hebben over de drones altijd in contact blijven met de luchtverkeersleiding.

3DR hoopt natuurlijk dat de toestemming van de FAA ook gaat helpen met andere projecten met commerciële drones. Daar hebben ze onlangs een aantal tools voor gepubliceerd, die andere bedrijven kunnen helpen. Misschien zien we in de toekomst drones dus wel meer van dit soort projecten uitvoeren.