Audi neemt het op tegen Tesla met een ‘Musk-have’

Tesla is lang niet de grootste autofabrikant ter wereld, maar het zijn wel de auto’s met de meeste buzz. Daarom richten klassieke automerken hun pijlen op de fabrikant van elektrische auto’s. Nu deelt Audi een steekje uit met een nieuwe elektrische auto, de “Musk-have“.

Al lijkt het tikje dat de fabrikant uit wil delen vooral vriendschappelijk. In de advertentie die gisteren van de fabrikant op een billboard verscheen toont de autofabrikant de Audi e-tron Sportback — een auto die in april al aan de wereld getoond werd.

Opmerkelijk

Het is een opmerkelijke stap, omdat deze auto de komende twee jaar nog niet te koop is. Daarom lijkt het eerder een vriendelijk knikje naar Elon Musk en zijn autobedrijf. Voordat Musk een Tesla Model X had, reed hij rond in een Audi Q7 en zeer lovend over Audi.

Audi Musk Have

De e-tron Sportback werd op de autoshow van Shanghai onthuld, en moet het op gaan nemen tegen de Tesla Model Y. Die auto is nog een paar jaar verwijderd van productie, maar het is al wel duidelijk dat het een kleine SUV moet worden, net als de Sportback.

De nieuwe auto van Audi moet in 2019 de fabriek uitrijden. Het is de tweede auto van een reeks van drie auto’s van volledige elektrische auto’s die Audi de komende drie jaar presenteert. Hij krijgt 95kWh mee, een batterij die ongeveer 480km kan rijden en een 320 kW motor.

Audi e-tron Sportback