Facebook laat nu iedereen reageren met GIFjes

Facebook heeft het nu voor alle gebruikers mogelijk gemaakt om te reageren met bewegende GIFjes.

Het bedrijf zegt bij de update dat hij er komt naar aanleiding van de 30e verjaardag van de GIF. Dat moet gevierd worden, en daarom kan iedereen vanaf donderdag met een gif reageren.

Het sociale netwerk ondersteunde GIfjes al twee jaar, maar vooralsnog moesten gebruikers zelf handmatig de url van de bewegende afbeelding invoeren. Nu is er een speciale GIF-knop om het makkelijker te maken.

Op de achtergrond was deze update overigens al jaren af, maar Facebook twijfelde over de invloed van al die GIFjes op je News Feed. Veel gebruikers zou dit mogelijk afschrikken. Daarom is er nu wel voor gekozen om ze makkelijk te gebruiken in de reacties, maar (nog) niet in de News Feed.

Ontstaan GIF

De GIF (Graphics Interchange Format) werd in 1986 bedacht door Steve Wilhite. Hij introduceerde het bestandsformaat op 15 juni 1987, als medewerker van CompuServe.

Het bestandsformaat werd al snel populair omdat het op iedere computer werkte, dat was toen nog niet normaal. Na lancering waren het jarenlang korte fragmenten van lage kwaliteit die zichzelf bleven herhalen, maar de laatste jaren is de GIF bezig met een revival.

GIFs in Comments

Geplaatst door Facebook op woensdag 14 juni 2017