Augmented Reality speelgoed: Sony demonstreert de mogelijkheden in gave video


Nee, Sony komt nog niet met nieuwe augmented reality speelgoed of games, maar dat betekent niet dat er achter de schermen niet hard wordt gewerkt aan geloofwaardige en levensechte virtuele graphics. Het bedrijf deelde onlangs twee video’s van zijn PlayStation Lab in Japan die zomaar zouden kunnen duiden op hoe we in de toekomst PlayStation Move games gaan spelen.

Gamer of niet, de technologie die in de video’s wordt gedemonstreerd is vrij indrukwekkend. In de eerste video is er een man te zien die twee 3D kubussen lijkt vast te houden – in het echt houdt hij gewoon twee platte schijfjes vast – waarvan één er water bevat.

Heel realistisch zien we vervolgens hoe de man het water van de ene bak in de andere bak overgiet, en hoewel de graphics nog niet heel realistisch zijn komen de bewegingen van het water heel erg overeen met de werkelijkheid.

De graphics in de tweede video zijn beduidend beter, of beter gezegd: realistischer. Daar zien we hoe iemand een zaklamp schijnt op verschillende virtuele figuren in een donkere ruimte waarop de schaduwen op de grond veranderen. Is dit een voorproefje op de toekomst van PlayStation Move games?