Australië wil haaienaanvallen voorkomen met surveillerende drones

In Australië vertrouwen ze op technologie om het aantal haaienaanvallen te laten verminderen. De Australische staat New South Wales gaat daarom flink investeren om aanvallen te voorkomen.

De Australische staat zal drones, sonar en helicopters inzetten om de Australische zomer zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dit maakte de overheid van New South Wales vandaag bekend. De staat, waarin onder meer Sydney ligt, staat bekend om het grote aantal haaienaanvallen. De helft van alle haaienaanvallen van dit jaar vonden namelijk plaats in New South Wales. Ook lijkt het erop dat de haaienaanvallen in Australië ieder jaar toenemen. In 2014 werden er 11 mensen aangevallen door haaien, dit jaar zijn dat er al 21.

De Australiërs zijn van plan om 16 miljoen dollar in het project te steken. Langs de kust zullen bijvoorbeeld twintig 4G-luisterposten komen, waarvan tien op bekende plekken waar vaak aanvallen plaatsvinden. Ook zullen er boeien komen in het water die beschikken over sonar-technologie. Daarnaast is er ook een speciale app ontwikkeld, genaamd SharkSmart. Haaien worden eerst voorzien van een zender, waarna ze via de applicatie te volgen zijn.