Ook Solar Team Eindhoven wint de World Solar Challenge

Solar Team Eindhoven heeft de Cruiser-klasse van de World Solar Challenge gewonnen. De Stella Lux bleek niet de snelste zonneauto in de competitie, maar scoorde beter dan de concurrentie op verschillende andere onderdelen.

Het Cruiser-klassement omvat een stuk meer onderdelen dan de Challenger-klasse, dat eerder deze week werd gewonnen door een team van TU Delft. In de klasse die de Stella Lux won wordt onder andere gekeken naar energieverbruik en het aantal vervoerde personen. Solar Team Eindhoven kwam als tweede over de finish, achter een Japans team. Op het gebied van comfort en verbruik werd de Stella Lux echter beter beoordeeld door de jury, waardoor de concurrenten alsnog werden ingehaald.

Het is niet de eerste keer dat de Eindhovenaren beslag leggen op de eerste plaats. Dat lukte namelijk ook al in 2013 met een eerdere versie van de Stella Lux. Deze zonneauto wordt elk jaar verder doorontwikkeld. Met succes, zo is dus weer gebleken, want de Stella Lux scoort niet voor niets het beste op de jury-onderdelen. Daarnaast mogen we er best een beetje trots op zijn dat twee Nederlandse teams gewonnen hebben, want de TU Delft leverde dit jaar met de Nuna 8 de snelste zonneauto af, terwijl ook het team uit Twente goed presteerde.