Australische tiener hackt Apple en steelt 90 GB aan bestanden

Apple, iPhone, MacBook, iOS 12, iPhones

Een 16-jarige jongen uit de Australische stad Melbourne heeft Apple gehackt. Bij de aanval stal hij 90 GB aan bestanden. Dat heeft hij bekend aan het begin van een zitting voor de Amerikaanse kinderrechter, meldt The Age.

De tiener kreeg met de 90 GB aan gestolen bestanden onder meer “beveiligde informatie” in handen. Wat voor informatie er precies in stond, is niet bekendgemaakt. De jongen zou verder zijn binnengedrongen op Apple-accounts van gebruikers.

Aanhouding

De jongen probeerde er met speciale tunnelsoftware voor te zorgen dat zijn adres niet kon worden achterhaald. De politie wist hem echter toch te vinden en viel vorig jaar binnen bij zijn ouders. Daar werden twee MacBooks gevonden die de jongen gebruikte bij de aanval. Op een computer stond een map met de naam ‘hacky hack hack’, waarin de programma’s voor de aanval stonden.

Volgens de advocaat van de tiener is hij zo berucht binnen de hackersgemeenschap, dat hij gevaar loopt als zijn naam openbaar wordt gemaakt bij de rechtszaak. De uitspraak van de rechter komt over een maand.